Bruschetta med lufttorkad skinka
Ingredienser
Portioner: 4
6 solmogna tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
½ dl olivolja
2 msk balsamvinäger
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
4 kvistar basilika
2 msk olivolja
4 skivor osötat italienskt bröd (grova skivor)
1 kruka ruccolasallad
8 skivor lufttorkad skinka
Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Lättlagat
Gör så här
Klyfta tomaterna och ta ur kärnorna. Hacka tomatköttet. Skala och hacka den gula löken och lägg i en skål. Skala och pressa ner vitlöksklyftan och lägg i tomatköttet. Blanda med olja, vinäger, salt och peppar.
Lägg basilikabladen i skålen. Häll på lite olivolja på brödskivorna och grilla det på grillen eller stek det i olivoljan på spisen. Salta och peppra.
Fördela salladen på brödet och lägg på skinkan. Fördela sedan tomatröran på skinkan och ta ett par varv med svartpepparkvarnen på varje smörgås och njut.