Länkar till annat som vi tycker är kul.

fredag, augusti 22, 2008

Recept: Bruscetta med lufttorkad skinka

Bruschetta med lufttorkad skinka

Ingredienser
Portioner: 4

6 solmogna tomater
1
gul lök
1 vitlöksklyfta
½ dl olivolja
2 msk
balsamvinäger
½ tsk salt
1 krm
svartpeppar
4 kvistar
basilika
2 msk
olivolja
4 skivor osötat italienskt bröd (grova skivor)
1 kruka ruccolasallad
8 skivor lufttorkad
skinka

Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Lättlagat

Gör så här
Klyfta tomaterna och ta ur kärnorna. Hacka tomatköttet. Skala och hacka den gula löken och lägg i en skål. Skala och pressa ner vitlöksklyftan och lägg i tomatköttet. Blanda med olja, vinäger, salt och peppar.
Lägg basilikabladen i skålen. Häll på lite olivolja på brödskivorna och grilla det på grillen eller stek det i olivoljan på spisen. Salta och peppra.

Fördela salladen på brödet och lägg på skinkan. Fördela sedan tomatröran på skinkan och ta ett par varv med svartpepparkvarnen på varje smörgås och njut.