Länkar till annat som vi tycker är kul.

tisdag, juni 14, 2011

Recept: Ugnsbakad spätta

Ugnsbakad spätta

Antal portioner: 4
Färdigt på: 30 min

4 st portionsspättor
 
1 bunt rosmarin
 
1 st schalottenlök
 
2 dl pinjenötter
 
1 dl riven parmesanost
 
4 msk smör
 
1 st gurka
 
1 ask blandad sallad
Dressing:
parmesan
citronsaft
olja

Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader. Finhacka schalottenlök och rosmarin. Blanda med parmesanost och pinjenötter i en skål.
Flå spättan och kryssa den tjockaste sidan (skär ett snitt) och lägg den i ett ugnssäkert fat. Lägg lökblandningen i ett tjockt lager över fisken. Ställ in fisken i varm ugn i cirka 20 min.
Gör dressingen: Blanda parmesanost, citronsaft och olja efter smak.
Skär gurkan i stavar och riv salladen i bitar. Häll dressingen över gurkan och salladen och blanda allt i en skål.
Lägg upp spättorna på tallrikar med citronklyftor, sallad och nykokt potatis.