Ugnsbakad spätta
Antal portioner: 4
Färdigt på: 30 min
Färdigt på: 30 min
4 st portionsspättor
1 bunt rosmarin
1 st schalottenlök
2 dl pinjenötter
1 dl riven parmesanost
4 msk smör
1 st gurka
1 ask blandad sallad
Dressing:
parmesan
citronsaft
olja
1 bunt rosmarin
1 st schalottenlök
2 dl pinjenötter
1 dl riven parmesanost
4 msk smör
1 st gurka
1 ask blandad sallad
Dressing:
parmesan
citronsaft
olja
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader. Finhacka schalottenlök och rosmarin. Blanda med parmesanost och pinjenötter i en skål.
Flå spättan och kryssa den tjockaste sidan (skär ett snitt) och lägg den i ett ugnssäkert fat. Lägg lökblandningen i ett tjockt lager över fisken. Ställ in fisken i varm ugn i cirka 20 min.
Gör dressingen: Blanda parmesanost, citronsaft och olja efter smak.
Skär gurkan i stavar och riv salladen i bitar. Häll dressingen över gurkan och salladen och blanda allt i en skål.
Lägg upp spättorna på tallrikar med citronklyftor, sallad och nykokt potatis.