Länkar till annat som vi tycker är kul.

måndag, mars 01, 2010

Recept: Citronlax ala Annette

Citronlax ala Annette
5 personer

Ingredienser:
  • 1 kg benfri laxfile med skinnet kvar
  • 1 citron
  • Flingsalt och citronpeppar
  • 1 dillvippa
  • 1,2 kg potatis
  • 2 paket gräddfil
  • 2 burkar rom (större burkmodell)
  • 1/3 rödlök
  • ärtor

Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Finhacka rödlöken, blanda med gärddfilen och romen plus lite svartpeppar. Ställ svalt.
  3. Skala och sätt på potatisen på kokning
  4. Skär laxfilen i 5 skivor. Skär ett snitt i varje skiva. Lägg dom på ett ugnssäkert fat med skinnsidan nedåt. Pensla med olja. Strö på ganska rikligt med flingsalt och citronpeppar. Stoppa ner en dillkvist och en citronklyfta i fickan/snittet på laxskivan.
  5. Stek laxen i ugnen ca 20 minuter = medan potatisen kokar färdigt.
  6. Koka under tiden ärtor och servera till
Klart - på 30 minuter !!!