Länkar till annat som vi tycker är kul.

torsdag, april 15, 2010

Recept: Pere alla bella elena

Buffé nr 4 2010, sid 21

Ingredienser:
Portioner: 6-8

  • 6-8 päron, några myntablad

Lag
1 l vatten
6 msk socker
2 1/2 dl torrt vin
1 dl färskpressad citronjuice

Chokladsås
2 äggulor
1 1/2 dl socker
1/2 5 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
2 1/2 dl mjölk (3%)

Tillagningstid: Över 20 min

Gör såhär:
  1. Skala päronen. Skär bort en tunn skiva i bottnen så att päronen står stadigt.
  2. Lägg päronen i en kastrull och häll på vattnet, det ska precis täcka. Tillsätt övriga ingredienser till lagen. Koka päronen mjuka. Kontrollera med en tandpetare. Det tar 10–30 minuter, beroende på hur mogna päronen är.
  3. Gör såsen under tiden. Värm upp mjölken i en kastrull, den får inte koka.
  4. Blanda äggulor, socker, mjöl och kakao i en annan kastrull.
  5. Blanda försiktigt ner mjölken i kakaoblandningen på svag värme. Rör om hela tiden. Såsen ska bli helt slät. När såsen kokat upp är den klar.
  6. Om såsen känns för tjock, späd med mer mjölk.
  7. Låt såsen svalna något. Ringla den över päronen. Garnera med myntablad. Servera med glass.
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=711634