Länkar till annat som vi tycker är kul.

torsdag, april 15, 2010

Recept: Salviastekt kycklingbröst med tomatrisotto

Buffé nr 3 2010, sid 29

Ingredienser:
Portioner: 4

  • 600 g kycklingbröstfiléer (gärna majskyckling)
  • 1/2 dl hackad salvia eller 2 tsk torkad
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl aborioris
  • 2 dl vitt vin
  • 100 g inlagda soltorkade tomater (ca 15 stycken)
  • 250 g körsbärstomater
  • 50 g smör
  • 3 dl finriven parmesanost
  • ruccola till servering
  • vatten
  • olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 125°C. Stek kycklingen i 1 msk olja i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Krydda runt om med 1/2 tsk salt, 2 krm peppar och salvia.
  2. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Tillaga ca 30 minuter i ugn, tills innertemperaturen är 70ºC.
  3. Ta ut kycklingen, täck med aluminiumfolie och låt vila 5 minuter före servering.
  4. Koka upp 1 liter vatten och fond.
  5. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja tills löken blivit mjuk.
  6. Tillsätt riset och låt fräsa med 1 minut.
  7. Häll i vinet och låt koka in. Spä med buljong i omgångar och koka risotton på svag värme tills riset är »al dente«, 20–25 minuter.
  8. Skär soltorkade tomater i strimlor. Dela körsbärstomaterna. Blanda ner tomater, smör och parmesan i risotton precis före servering. Krydda med 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Servera risotton med kycklingen och gärna lite rucola.
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=709643