Länkar till annat som vi tycker är kul.

torsdag, september 23, 2010

Recept: Hasselbackspotatis

Ingredienser (4 portioner.)

  • 8 st jämnstora potatisar (ca 600g)
  • 2 msk margarin eller smör
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl ströbröd


Gör så här
  1. Sätt ugnen på 225 grader. 
  2. Skala potatisen. 
  3. Skär i tunna skivor men inte helt igenom. Om man lägger potatisen tex i en träsked så kan man skära utan att riskera skära igenom helt. 
  4. Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt i en ugnsäker form. 
  5. Pensla eller klicka ut matfett på varje potatis.
  6. Ställ in mitt i ugnen, 225 grader i 25 minuter. 
  7. Ta ut formen och pensla eller klicka på ytterligare matfett. 
  8. Strö på salt och ströbröd. 
  9. Ställ in formen i ugnen igen och baka ytterligare 20 minuter eller tills den är mjuk.
Serverat hos Annette 2010-09-23