Länkar till annat som vi tycker är kul.

torsdag, januari 22, 2015

Recept - Efterrätt: chokladkolapannacotta

Antal personer: 6

Receptet är hämtat från matklubben.se




Ingredienser

4 ½ dl grädde
½ dl socker
Ca 120 g Center chokladbitar
2 ½ gelatinblad

Garnering:
Grädde
Hallon


Gör så här

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Skär chokladen i mindre bitar.

Koka upp grädden och sockret. Ta bort pannan från plattan och lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning. Om det är bitar kvar av chokladen, sila grädd- och chokladblandningen innan gelatinet tillsätts 

Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem med lite, lite vatten på låg värme i en kastrull. Blanda ner gelatinet i panacottan under omrörning, se till att det är ordenligt blandat.

Häll upp panacottan i portionsformar och låt den stå i kylen och stelna mint ett par timmar. Innan servering, garnera med en klick vispad grädde och några hallon.