Ingredienser
Portioner: 12-14 bitar
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 äggula
Fyllning
200 g rabarber
1 m potatismjöl
1 dl sötmandel
2 bittermandlar
2 ägg
1 äggvita
2 dl strösocker
2 dl crème fraiche
1/2 dl vetemjöl
1 msk florsocker
Till servering
3 dl vispgrädde
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
Receptets beskrivning är gjort så att man kan förbereda rätten i förväg. Ska du servera rätten direkt kan flera av momenten naturligtvis göras samma dag.
2–3 DAGAR FÖRE FESTEN: Mixa eller hacka
ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa.
Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg.
Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca
24 cm i diameter. Låt den vila i kylen ca 30 minuter.
• Sätt ugnen på 200°C. Skiva rabarbern och
blanda med potatismjölet. Mixa eller mal mandeln.
Mixa eller rör ner ägg, äggvita, socker,
crème fraiche och vetemjöl. Häll smeten i pajformen.
Lägg i rabarbern. Grädda i mitten av
ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna, ställ kallt.
30 MINUTER FÖRE SERVERING: Sikta florsocker
över kakan. Servera med vispad grädde.
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=357686