(4personer)
5 dl jordgubbar
10 dl blandad sallad
½ dl kruka basilika
ca 2msk vit balsam vinäger
ca 1 msk strösocker
2 kulor mozarella
1 ägg
2 dl ströbröd
olja till stekning
lufttorkad skinka
Gör så här
Skölj och dela jordgubbarna i fyra delar, blanda med salladen, finstrimlad basilika, balsamvinäger och socker. Fördela på tallrikarna. Vänd ostbitarna i uppvispat ägg och därefter i ströbröd. Stek mozzarellan hastigt på medelvärme tills den fått lite färg. Fördela osten över salladen tillsammans med den lufttorkade skinka.
Pinje- och kräftbakad torskrygg
Pinjekärnor och kräftor förgyller den här festliga fiskrätten tillsammans med en krämig, spetsad sås.


Ingredienser
8 port
8 tjocka portionsbitar fisk, t ex torskrygg,
1 tsk salt
1 burk kräftstjärtar i lag, 360 g
75 g smör
75 g pinjekärnor
1 1/2 dl hackad dill
1 krm nymalen vitpeppar
4 dl Arla Köket crème fraiche, saffran&tomat
1 msk konjak
1 tsk salt
1 burk kräftstjärtar i lag, 360 g
75 g smör
75 g pinjekärnor
1 1/2 dl hackad dill
1 krm nymalen vitpeppar
4 dl Arla Köket crème fraiche, saffran&tomat
1 msk konjak
Gör så här
Salta fisken runt om. Lägg på smort ugnssäkert fat. Låt kräftstjärtarna rinna av och hacka dem grovt. Smält smöret i en stekpanna. Lägg i pinjekärnor och låt dem fräsa 1–2 min. Ta från värmen. Blanda i kräftstjärtar, dill och peppar. Hit kan man förbereda. Sätt ugnen på 175°. Fördela kräftröran över fisken. Stek i mitten av ugnen 15–20 min. Värm crème fraiche och smaksätt med konjak. Servera fisken med såsen, smörfräst bladspenat, citronklyftor och kokt potatis.
Dajmglass med varma björnbär
6 port
2 paket dubbeldajm
2x1,5 dl vaniljvisp
Björnbär
Gör så här
Vispa ädel vispen. Hacka dajmen i små bitar. Rör ihop i en form och låt stå under natten i frysen. Servera med varma björnbär.