Länkar till annat som vi tycker är kul.

torsdag, maj 20, 2010

Recept: Mozzarella sallad med jordgubbar

(4personer)

5 dl jordgubbar
10 dl blandad sallad
½ dl kruka basilika
ca 2msk vit balsam vinäger
ca 1 msk strösocker
2 kulor mozarella
1 ägg
2 dl ströbröd
olja till stekning
lufttorkad skinka


Gör så här

Skölj och dela jordgubbarna i fyra delar, blanda med salladen, finstrimlad basilika, balsamvinäger och socker. Fördela på tallrikarna. Vänd ostbitarna i uppvispat ägg och därefter i ströbröd. Stek mozzarellan hastigt på medelvärme tills den fått lite färg. Fördela osten över salladen tillsammans med den lufttorkade skinka.
Pinje- och kräftbakad torskrygg

Pinjekärnor och kräftor förgyller den här festliga fiskrätten tillsammans med en krämig, spetsad sås.
 
Pinje- och kräftbakad fisk

Ingredienser

8 port

8 tjocka portionsbitar fisk, t ex torskrygg,
1 tsk salt
1 burk kräftstjärtar i lag, 360 g
75 g smör
75 g pinjekärnor
1 1/2 dl hackad dill
1 krm nymalen vitpeppar
4 dl Arla Köket crème fraiche, saffran&tomat
1 msk konjak

Gör så här

Salta fisken runt om. Lägg på smort ugnssäkert fat. Låt kräftstjärtarna rinna av och hacka dem grovt. Smält smöret i en stekpanna. Lägg i pinjekärnor och låt dem fräsa 1–2 min. Ta från värmen. Blanda i kräftstjärtar, dill och peppar. Hit kan man förbereda. Sätt ugnen på 175°. Fördela kräftröran över fisken. Stek i mitten av ugnen 15–20 min. Värm crème fraiche och smaksätt med konjak. Servera fisken med såsen, smörfräst bladspenat, citronklyftor och kokt potatis.


Dajmglass med varma björnbär

6 port

2 paket dubbeldajm
2x1,5 dl vaniljvisp
Björnbär

Gör så här

Vispa ädel vispen. Hacka dajmen i små bitar. Rör ihop i en form och låt stå under natten i frysen. Servera med varma björnbär.