Länkar till annat som vi tycker är kul.

torsdag, februari 16, 2017

Recept - Förrätt: Paprika och tomatsoppa med gremolatatopping

Paprika och tomatsoppa med gremolatatopping –4 portioner
(169 kcal/portion) VKSR v.3 sid.2

2 gul lök
2 vitlöksklyfta
500 g grillad paprika i glasburk
2 tsk olivolja
400 g krossade tomater
2 tsk flytande honung
5 dl vatten
2 buljongtärning
Salt och peppar

Gremolatatopping – 4 portioner
1 msk hackad basilika
2 msk grovt riven parmesanost
Skalet från 1 citron

1.Skala och finhacka lök och vitlök. Häll av lagen från paprikan och dela med i mindre bitar. Häll olivoljan i en kastrull och fräs lök och paprika någon minut. Häll på krossade tomater, honung, smulad buljongtärning och vatten. Låt koka i 10 minuter.
2.Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen. Späd med mer vatten om det behövs och smaka av med salt och peppar.

3.Gör gremolatangenom att blanda ingredienserna. Fördela soppan i skålar och lägg på gremolata.