Lax med cashewcrunch och
bakade tomater–2 portioner

Laxen
300 g laxfilé
salt och svartpeppar
3 soltorkade tomater i olja
50 g cashewnötter
½ vitlöksklyfta
1 msk hackad bladpersilja
1 dl riven ost
Färsk basilika
Bakade tomater med
mozzarella
2 bifftomater
½ paket mozzarella
1 msk olivolja
1 msk balsamico
½ tsk torkade örterpeppar
Sätt ugnen på 175 grader. Börja med tomaterna genomatt dela
dem och lägg på skivad mozzarella. Toppa tomaterna med olja, balsamico och örter
och strö över lite peppar. Lägg tomaterna på en bakplåtspappersklädd plåt. Dela
laxfilén i två bitar. Strö på salt och peppar. Finhacka tomaterna och grovhacka nötterna. Riv
vitlöken och blanda ihop tomat, nötter, vitlök, persilja och ost i en skål. Fördela röran på laxfiléerna och lägg på
plåten med tomaterna. Sätt in i ugnen i
ca 20 minuter. Dekorera med färsk basilika.