Länkar till annat som vi tycker är kul.

torsdag, februari 16, 2017

Recept - Huvudrätt: Lax med cashewcrunch och bakade tomater

Lax med cashewcrunch och bakade tomater–2 portioner
(517 kcal/portion) KS2R v.1 sid.3

Laxen
300 g laxfilé
salt och svartpeppar
3 soltorkade tomater i olja
50 g cashewnötter
½ vitlöksklyfta
1 msk hackad bladpersilja
1 dl riven ost
Färsk basilika

Bakade tomater med mozzarella
2 bifftomater
½ paket mozzarella
1 msk olivolja
1 msk balsamico
½ tsk torkade örterpeppar


Sätt ugnen på 175 grader. Börja med tomaterna genomatt dela dem och lägg på skivad mozzarella. Toppa tomaterna med olja, balsamico och örter och strö över lite peppar. Lägg tomaterna på en bakplåtspappersklädd plåt. Dela laxfilén i två bitar. Strö på salt och peppar.  Finhacka tomaterna och grovhacka nötterna. Riv vitlöken och blanda ihop tomat, nötter, vitlök, persilja och ost i en skål. Fördela röran på laxfiléerna och lägg på plåten med tomaterna.  Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Dekorera med färsk basilika.