Länkar till annat som vi tycker är kul.

onsdag, mars 05, 2008

Recept: Rödvinssås med chili & kakao

http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=557857


Rödvinssås med chili & kakao

Buffé nr 12 2006, sid 9
Portioner: 6-8
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Avancerat

Ingredienser:
100 g rotselleri
1 liten morot
1 liten rödlök
1 liten röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2-3 vitlöksklyftor1 tomat
1 1/2 msk kakaopulver
2 msk strösocker
1 dl balsamvinäger
3 dl rödvin eller rött matlagningsvin
2 msk konc kalvfond
4 dl vatten
1-2 msk brun maizenaredning
olivolja till stekning
salt, peppar

Gör så här:
  1. Skala/putsa och grovhacka rotselleri, morot, rödlök, chilifrukt, vitlök och tomat.
  2. Hetta upp 2 msk olja i en kastrull. Bryn grönsakerna tills de får färg men utan att brännas. Strö över kakaon.
  3. Strö över sockret och låt det börja karamelliseras. Häll på vinägern. Rör och låt koka tills vätskan börjar få en sirapsliknande konsistens.
  4. Häll på vinet och koka tills 1/3 av vätskan återstår, ca 15 minuter. Tillsätt kalvfond och vatten.
  5. Småkoka i 10–15 minuter. Rör ner maizenaredningen. Smaka av med salt och peppar. Sila av och servera till köttet.
Serveras gärna till "Nyårsfestlig biffrad", "Blomkålspuré"och "Kantarellfräs", se recept på ICA.se.